Mindre pitboring i Åbyhøj for privat husejer

Generelt om projektet

Som et led i et kloaksepareringsprojekt i Århus kommune, har Østergaard etableret en ny regnvandsledning under en privat garage i bydelen Åbyhøj. På den private matrikel er regnvand og spildevand delt op i to separate ledninger. Opgaven på dette projekt har været at tilslutte regnvandsledningen til det nye stik ved hovedledningen under fortovet ved fællesvejen.

På private matrikler er udfordringen ofte, at pladsen er trang hvilket også har været tilfældet på dette projekt. Der var ikke plads til at til at foretage en nedboring direkte fra vejen under garagen og derfor valgte vi at anvende en pitboremaskine på denne opgave. Foran garagen blev der gravet en mindre grube, hvorefter vi med kran sænkede vores pitboremaskine ned.

Med sin lille størrelse er pitboremaskinen ideel til denne typer af opgaver. Boreteknikken på pitboremaskinen er nøjagtig den samme som ved andre opgaver på styret underboring, her foregår boringen blot fra et hul. Metoden er stadig lige så skånsom, da omgivelserne ikke berøres og jorden ikke fortrænges.

Fordelen ved at bruge en pitboremaskine på denne opgave har været, at man har undgået at skulle grave mange ekstra meter rundt om huset for at nå tilslutningen bagved huset. Fra hullet kunne vi nøjes med at frembore 6.5 meter under garagen. Med pitboremaskinen har husejeren derfor undgået en stor opgravning rundt om huset samt efterfølgende reetablering af fliseareal. En anden fordel er, at den styrede underboring samlet set har været en billigere løsning for husejeren.

Gravearbejde samt boring af de 6.5 meter med pitboremaskinen har taget én enkelt dag.

Billeder fra den den udførte pitboring i Åbyhøj

Har du spørgsmål vedr. styret underboring?

Kontakt afdelingsleder Jim Skovbæk Valentin på jsv@oestergaardas.dk eller ring på telefon:

Download projektbeskrivelse

Vil du vide mere om vores NoDig metoder?

På denne side finder du en oversigt over vores specialer inden for NoDig metoderne.

Læs mere om vores NoDig styret underborings- tunnelerings- gennempresnings- projekter

Adresse

Sverigesvej 4, 7100 Vejle

Danmark

Ring til os

75 82 34 55

Generelle spørgsmål

mail@oestergaardas.dk

CVR nummer

73381711

Send os en besked

Kontakt os

Fandt du det, som du ledte efter?

Måske kan vi hjælpe dig alligevel. Skriv til os på denne kontaktformular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.